0493-382588

Een hout-beton schutting plaatsen: dit zijn de regels

Nederland staat bekend als land waar vele verschillende regels opgesteld zijn om ervoor te zorgen dat iedereen prettig kan wonen. Gaat u een hout-beton schutting plaatsen, dan moet u er rekening mee houden dat ook hier enkele regels voor opgesteld zijn waar u zich aan dient te houden. Welke regels u precies moet hanteren als u een schutting gaat plaatsen, leest u op deze pagina.

 

De drie regels voor het plaatsen van een hout-beton schutting

Er zijn drie regels waar u rekening mee moet houden als u een hout-beton schutting gaat plaatsen:

  1. De schutting naast en achter het huis mag maximaal 2 meter hoog zijn, tenzij er andere regels zijn volgens de gemeentelijke verordening. Voor het huis mag een schutting maximaal 1 meter hoog zijn.
  2. U mag hoogstwaarschijnlijk geen opening of raam maken in de schutting. Volgens de Nederlandse wet mogen er namelijk geen ramen of openingen binnen 2 meter van de erfgrens zijn die uitkijken op de grond van uw buren.
  3. U mag geen schutting plaatsen op de erfgrens van uw grond en de grond van uw buren als uw buren hier geen toestemming voor hebben gegeven. Op uw eigen grond mag u wel zonder toestemming van de buren een schutting plaatsen.

 

Houdt u rekening met bovenstaande regels voor het plaatsen van een hout-beton schutting, dan weet u zeker dat u de schutting op de juiste manier plaatst en later niet in de problemen komt.

ADRES

Half Elfje 9, 5711 ES Someren
Tel: 0493-382588
Mob: 06-22232475
Website: https://schuttingen-vanschijndel.nl
Email: info@schuttingen-vanschijndel.nl

DISCLAIMER

Alle informatie en foto's op deze website zijn uitsluitend eigendom van Schuttingen van Schijndel. Enige vorm van kopie of verspreiding van deze gegevens kan juridische gevolgen hebben.