0493-382588

Een Hout-beton schutting beitsen: stappenplan

Een groot voordeel van een Hout-beton schutting, is het feit dat deze schutting eenvoudig in een kleur naar wens geschilderd kan worden. Het verven van een Hout-beton schutting wordt ook wel het beitsen van een schutting genoemd en is een goede manier om de schutting in uw tuin geheel aan uw wensen te laten voldoen. Bent u van plan om uw schutting zelf te gaan beitsen en bent u benieuwd hoe dit moet? Lees dan in dit artikel welke stappen u moet volgen voor het beitsen van uw houten schutting.

 

Uw Hout-beton schutting beitsen: vijf stappen

De stappen die u moet volgen om uw schutting een nieuwe kleur te geven, zijn de volgende:

  1. Maak de schutting schoon met een hogedrukreiniger en laat de schutting goed drogen.
  2. Schuur de schutting goed op. Een onbehandelde schutting kunt u direct glad schuren en een geïmpregneerde schutting moet u behandelen door de zoutkristallen weg te halen. Doet u dit niet, dan kan de verf weer snel afbladderen.
  3. Stof de schutting af met een vochtige doek en ontvet de schutting met thinner. Heeft u een schutting van zachthout, dan kunt u het beste wasbenzine gebruiken voor het ontvetten van de schutting.
  4. Plak de schutting af, zodat de delen die niet gebeitst hoeven te worden beschermd blijven bij het beitsen van de schutting.
  5. Beits de schutting door de beits aan te brengen met een brede kwast. Na drie uur is de beits droog, maar het is wel verstandig om hierna nog een extra laag beits aan te brengen voor het beste resultaat.

 

Volgt u deze stappen voor het beitsen van de Hout-beton schutting, dan weet u zeker dat het resultaat goed is.

ADRES

Half Elfje 9, 5711 ES Someren
Tel: 0493-382588
Mob: 06-22232475
Website: https://schuttingen-vanschijndel.nl
Email: info@schuttingen-vanschijndel.nl

DISCLAIMER

Alle informatie en foto's op deze website zijn uitsluitend eigendom van Schuttingen van Schijndel. Enige vorm van kopie of verspreiding van deze gegevens kan juridische gevolgen hebben.